17 Aralık 2013 Salı

2013 Yılında Logo Değiştiren Markalar

Köklü firmalar yıl içinde eski logolarından vazgeçerek yeni logolarına geçti.Sizler için değişen logoları profesyonel gözle bir araya getirdik.

YouTube Dünya üzerinde en çok tercih edilen video izleme sitelerinin başında gelenYouTube, Ağustos ayında görücüye çıkartmış olduğu yeni logosunda, Flattasarıma giderken; bu logo yüzde yüz keskin köşelere sahip değil. YeniYouTube logosu, Flat tasarımdan bir nebze olsun ayırıarak köşelerde hafif yuvarlak bir yapı sunuyor. YouTube yeni logosunda; ince ve sade bir font olarak Google’ın resmi fontlarından Roboto’yu kullanmış. Kısacası YouTubelogosu gerçekten tertemiz ve pek leziz!
Motorola GoogleMotorola’yı satın aldıktan sonra 1 yıl logosunu değiştirmedi ve zamanı geldiğinde ikinci bir logo ile karşımıza çıktı. Motorola logosu, firmanın harf ve resimsel ögeler kullanılarak sembolleştirilmesinimerkez alır. Tasarım dünyasında 2013 yılını rengarenk olarak tanımlayabiliriz ve bu rengarenk dünyada yerini alan Motorola’nın ikinci logosu Googlelogosundaki gibi sıcak ve renkli bir yapıya sahip. Logodaki yenilikler ise şöyle; ilk logoda mor daire üzerine “M” harfi kullanılmıştı ama ikinci ve yeni logoda “M”nin etrafını rengarenk bir daire alıyor. Arka zemin ise beyaz, ayrıca ikinci logoda “ Google Company “ yazısı bulunuyor. Son olarak Motorola logosundaki font yapısı ince ve gayet modern bir yapıya sahip.
 

Avea 2004 yılının Şubat ayında kurulan Avea, 2013 yılı Haziran ayının sonlarına doğru “ Hayat Değişir Avea’yla “ sloganı ile yeni logosunu tanıttı. Yeni logo ile gelen renkli ikonun tasarımı Wi-Fi ve mobil bağlantı sinyali simgesine gönderme yapması dikkatlerden kaçmıyor. Kullanılan oval hatlıikon, yazı fontu ile uyum içinde olup renkler de Avea dünyasının çeşitliliğini temsil ediyor. Bir anektod olarak yeni logo hakkında Avea Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, “ Logomuzu destekleyen yeni sembol ve mottomuz,Avea’nın heyecanlı, umut dolu, rekabete karşı iddialı bir şirket olduğu algısının altını çiziyor” demişti.
 
  Yahoo Her logo değişimi öncülüne göre büyük farklılıklar içermeyebilir. Bu örneği 20 yıllık logosuna sadık kalarak sadece bir kaç küçük değişiklik ile duyuranYahoo’da görebilmemiz mümkün. Logoda kullanılan mor renk; tekrardan geçmişteki popülaritesini yakalamak isteyen Yahoo’nun özellikle geleneksel bir tutumdan vazgeçmediğinin bir göstergesi. Ayrıca logoda kullanılan mor renk; asalet, lüks ve itibarın rengidir. Son olarak şirket blogu üzerinden yapılan açıklamada: “Hem özümüzden çok uzaklaşmamak, hem de yeniliklerimizi yansıtacak bir logo tasarlamak istedik “ diye bir bilgiye yer verildi. Logosuyla modern bir adım atanYahoo, aynı zamanda geleneklerine bağlılığını da tasarım açısından göstermeyi başarıyor.
Bing Arama motorları arasında önemli bir yere sahip olan Microsoft’un arama motoru Bing, geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde açıkcası pek fazla anlam veremediğimiz logosunu ve kurumsal kimliğini değiştirdi. Logo detaylarına geçmeden önce Bing’in resmi blog’unda yazanlara göreMicrosoft,yeni logo için “ çok sayıda çalışma “ düzenlemiş. Blog’a göre yeni logoda kullanılmış olan yazı fontu Microsoft’un kurumsal yazı fontu Segoe’nin özelleştirilmiş sürümü. Bu noktada özelleştirilmeden kasıt; örneğin “i” ile “n” harfleri arasındaki boşluk için detaylandırılacak olursa,Windows logosundaki ile aynı olacak şekilde ayarlanmış. 2009 yılından bu yana kullanmış olduğu eski logoda 2 renge yer veren ama mavi renk tonunun ağırlıklı olduğu Bing, yeni logosunda ise tek birrenk tonu ile yani sarı renk paleti içinde yer alan, bununla birlikte turuncuya da yakın bir renkle kurumsal kimliğini yeniliyor. B harfine benzeyen ikonu ise daha modern bir yapıya sahip. Detaylı bakıldığında logodaki “Bing” yazısının “b” harfinin üst çizgi kesimi ile ikondaki "b" simgesinin kesimi açısal bazda aynı ve bir uyum içinde.
  Gittigidiyor 2001 yılında kurulan ve 2011 yılında çoğunluk hisselerini eBay’e satanGittigidiyoreBay’in global marka kurallarına göre ofis yapısını yenilerken, logosunu ve kurumsal kimliğinide güncelledi. Gittigidiyor logosunda köklü bir değişikliğe giderken, 4 renk kullanıma,modern,basit ve inovatif yapısı ile alışveriş deneyimini çok daha keyifli hale getirmek için tasarlanmış olduğu belirgin bir şekilde göze çarpıyor. Logoda kullanılan ikonda renk seçimlerinde eBay’i temsel eden kırmızı, sarı, yeşil ve mavi renk tercih edilmiş. Logodaki kullanılan yazı fontu ise senelerce tercih edilen kalın ve tırnaklı fontun tersine ince, oval ve basit bir yapıya sahip. Modern yapısı ve akılda kalıcı sadeliği ile Gittigidiyor’un yeni logosu güzel bir görsel ziyafet sunuyor.
 
ShiftDelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder