1 Kasım 2013 Cuma

Android 4.4 KitKat Özellikleri Açıklandı

Android 4.4 KitKat Özellikleri Açıklandı
Google, Android işletim sisteminin en güncel versiyonu olan Android 4.4 KitKat'ı da tanıttı.
Android 4.4 KitKat özelliklerini listelemeden önce bu özellikleriniin bazılarının sadece Nexus 5'e özel olacağını belirtmekte fayda var.
İşte Android 4.4 özellikleri:
  • Düşük bellek miktarına sahip telefonlar için daha iyi optimizasyon:
Android 4.4 KitKat kullanan cihazlar daha iyi bellek optimizasyonuna sahip olacak. Böylece 512 gibi düşük bellek miktarına sahip telefonlarda Android 4.4 KitKat önceki sürümlere göre daha akıcı çalışacak.
  • Sadece ses ile telefonu kontrol edebilme:
Android 4.4 KitKat'ta telefonun çoğu özelliği ses ile kontrol edilebilecek. Sesli arama yapabilme, yol tarifi alabilme ve istediğiniz müziği çalabilme ses komutları sayesinde gerçekleştirilebilecek.
  • Arayan kimliğini öğrenme:
Caller ID olarak adlandırılan uygulamada da geliştirmeler mevcut. Artık rehberinizde yer almayan numaraları yerel işletmeler arasında arayabileceksiniz.
  • Hangouts geliştirmeleri:
Google Hangouts uygulamasındaki geliştirmeler sayesinde SMS ve MMS gönderme işlemleri artık Hangouts altından yapılacak
  • Daha iyi çoklu işlem performansı:
Android 4.4 KitKat kullanan cihazlarda artık çoklu işlemler çok daha rahat bir şekilde yürütülebilecek. İyileştirilen bellek optimizasyonu ve dokunmatik ekran performansı sebebiyle cihazınız size daha seri bir şekilde tepki verebiliyor. Bu, müzik dinlerken aynı anda rahatça internette gezinebilme veya oyun oynayabilme anlamına geliyor. Bu geliştirmelerin yanında artık müzik çalma işlemi daha az pil tüketecek.
  • Yazıcıdan çıktı alabilme:
Android 4.4 KitKat sayesinde kullanıcılar Google Cloud Print'e bağlı yazıcılarından, HP'nin ePrint özelliğine sahip yazıcılarından veya Google Play Store'da uygulamaları yer alan diğer yazıcılardan direkt olarak çıktı alabilecekler. Bu sayede seyahatteyken evinizdeki veya iş yerinizdeki yazıcınız açıksa telefonunuz aracılığıyla çıktı alabileceksiniz.

Kaynak: http://sistem-android.blogspot.com/2013/11/android-4-4-kitkat-ozellikleri-aciklandi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder