10 Kasım 2013 Pazar

İnceleme: Apple iPhone 5S

İnceleme: Apple iPhone 5S


Apple'ın en gelişmiş telefonu iPhone 5S teknik özellikleriyle beraber inceleme konumuzda.
iPhone 5S uzay grisi, altın ve gümüş olarak isimlendirilen üç renk seçeneğiyle geliyor.
iPhone 5S7.6mm kalınlığında ve 112 gram ağırlığında. Her zaman olduğu gibi 5S'tede metal kasa kullanılıyor.
4 inç ekranı bulunan iPhone 5'in ön kısmında fiziksel olarak Home tuşu yer alıyor. iTouch Id sensörlü bir Home tuşu bulunuyor.
Yan tarafında yer alan ses tuşları, üst kısımdaki uyku tuşu, alt kısımdaki hoparlör çıkışları, şarj girişi ve kulaklık girişi gibi detaylar, iPhone 5'te de aynen bulunuyor. Arka bölümde ise 2 tane LED Flash bulunuyor.
iPhone 5S'te çift çekirdekli bir A7 işlemci var. ARMv-8 tabanlı olan bu işlemci, 1.3GHz değerinde ve 64bit yapıda bir işlemci.
5s'te 1GB DDR3 RAM ve 4 çekirdekli grafik işlemcisi bulunuyor. Ek olarak, M7 çipi bulunuyor. Kişilerin hareketleri üzerine veriler toplayan bu sistem, uygulamalar yardımıyla kondüsyon ve sağlık konusunda bilgiler ve öneriler verebilecek.
Ön kısımda yer alan Home tuşunda yer alan  iTouch Id sayesinde, parmak izinizi telefonunuza kaydedebiliyor ve böylelikle güvenli kullanıma adım atabiliyorsunuz. Bu aşamadan itibaren, yalnızca parmak izinizi tanıtarak cihazın kilidini açabiliyor ve AppStore'dan alışveriş yapabiliyorsunuz. İsterseniz, birden fazla parmak izi kaydetme imkanınız da var. Apple, bu verilerin şifrelenerek A7 çipinde saklanacağını ve kimseyle paylaşılmayacağını bildirmişti.
Ekranın dokunmatik mekaniği, hassasiyeti ve akıcılığı gerçekten çok iyi. 4 inçlik Retina LCD ekran kullanan Apple, Gorilla Cam teknolojisinden de yararlanıyor. Bu 4 inçlik ekran, 326ppi değerinde ve 640 x 1136 piksel çözünürlükte.
iPhone 5s'in 8MP değerde ana, 1.2MP değerde de ön kamerası bulunuyor. Ön kamerayı kullanarak 720p değerde videolar çekebiliyor, görüntülü görüşmeler gerçekleştirebiliyorsunuz.
Arka bölümde 8MP değerdeki kamera, çekmiş olduğunuz resimleri, yine cihazın kamera uygulamasında yer alan birçok düzenleme modu ve filtreler yardımıyla daha da güzel hale getirebiliyorsunuz. Gece çekimlerinde ise, led flash ışıkları yardımınıza koşuyor.
5s'te 1560mAh değerde, çıkarılamayan bir batarya yer alıyor.
Ürün ModeliiPhone 5S
Ürün TürüCep Telefonu
Notu %95
ÜreticiApple
İşletim SistemiiOS 7.0
İşlemciApple A7
Çekirdek (CPU)2
İşlemci Hızı1.7 GHz
Ekran TeknolojisiLED-backlit IPS LCD
Ekran Boyutu4.0 inç
Ekran Çözünürlüğü640 × 1136 px
Grafik İşlemciPowerVR Series 6
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi250:00 saat
Konuşma Süresi10:00 saat
Boyutlar58.6 × 123.8 × 7.6 mm
Ağırlık112 gr.
Blogger Eklentileri - Teknoloji Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder