29 Kasım 2013 Cuma

Vizyondakiler

Vizyondakiler

Vizyona giren filmler; Ruhlar Bölgesi Bölüm 2, Danışman, Bir Vampir Hikayesi, Niko 2:Küçük Kardeş, Tamam Mıyız?
Ruhlar Bölgesi Bölüm 2 (Insidious: Chapter 2)

Lambert ailesi, çocuklarını esir alan şeytan ve ruhlardan kurtulmayı başardıktan sonra çareyi bulundukları yeri terk edip, oğulları Dalton'ı büyükannesi Lorraine'in yanına götürmekte bulurlar. Böylece hepsi güvende olacak ve yeni bir sayfa açacaklardır. Ancak yakalarına yapışan lanet burada da peşlerini bırakmaya niyetli değildir. Bu kez baba Josh'a musallat olan kötü ruhları yetenekleri sayesinde önceden hisseden küçük Dalton, elinden geleni yapar; ancak Josh günbegün bu belaya karşı daha savunmasız hale gelmektedir. Diğer aile üyeleri de Josh'a yardım etmeye çalıştıkça işler daha da karışık bir hal almaya başlar. Bir süre sonraysa ruhlar ve kendi dünyaları arasındaki bağlantının sırları yavaş yavaş açığa çıkar...
2004 yapımı Saw/Testere filmiyle sinemaya esaslı bir giriş yapan James Wan, büyük ilgiyle karşılanan Insidious filminin devamı niteliğindeki bu filmin de yönetmenliğini yürütüyor. Başrollerde ise bir kez daha Patrick Wilson, Rose Byrne ve Ty Simpkins'i izliyoruz.
Danışman (The Counselor)
Counselor, üst seviyede saygı duyulan ve nişanlısı Laura ile huzurlu bir hayat süren başarılı bir avukattır. İtibarının sarsıldığı günler ise ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu ve daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu sırada başlar. Counselor, adaletin iki yanında da yer alacağı bir hamle yapar ve kendini milyonlarca doların havada uçuştuğu uyuşturucu ticareti ağı içerisinde bulur. Artık Amerika'nın Meksika sınırındadır ve Reiner isimli güçlü bir iş adamıyla bir iş anlaşması yapmak üzeredir. Yirmi milyon dolarlık kargoyu satmaları gereken bu işe Westray isimli tuhaf bir yabancı ve son derece çekici bir kadın olan Malkina da dahil olmuştur. Ne var ki hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve kendilerini acımasız bir can pazarının içerisinde bulurlar...
Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem, Penélope Cruz ve Cameron Diaz gibi birbirinden ünlü isimler bulunuyor.
Bir Vampir Hikayesi (Byzantium)
Clara ve kızı Eleanor 200 yıldır insan kanıyla hayatta kalan vampirlerdir. Fakat kimse onların anne-kız olduğunu bilmez, benzerlikleri ve güzellikleriyle kendilerini iki kız kardeş olarak tanıtırlar. Fakat Clara geçmişte takılıp kalmadan sadece geleceği düşünerek yaşamak isterken, Eleanor oradan oraya sürüklenmekten, kaçmaktan sıkılmıştır; artık bir yerde yerleşerek yaşamak ister. İki kişinin öldürüldüğü bir cinayet ortaya çıktıktan sonra bu iki gizemli kadın çareyi taşrada bir İngiliz kasabasına sığınmakta bulur.
Clara bu arada yalnızlık çeken Noel adında genç bir adamla tanışırken, Eleanor da Frank ile dost olur ve ona sırrı açar. Ama taşıdıkları ölümsüzlük çok geçmeden başkalarının da dikkatini çekecektir...
Anne-kız başrollerinde yakın dönemin yükselen iki yıldızı Gemma Arterton ve Saoirse Ronan'ıu seyrederken, filmin yönetmenliğini Neil Jordan üstleniyor. Senaryo ise Moira Buffini'ye ait.
Niko 2: Küçük Kardeş, Tatlı Bela (Niko 2: Little Brother, Big Trouble)
Animasyon ve macerayı bir arada sunan eğlenceli filmimiz, ren geyiği Niko'nun hikayesini anlatıyor. Kaybolan erkek kardeşini arayan Niko, arkadaşlarından yardım alarak, maceradan maceraya atılıyor.
Tamam mıyız?
İhsan bedensel engeli nedeniyle annesine bağımlı olarak yaşamak zorunda olan ve içerisinde kısılıp kaldığı bu hayata günbegün daha fazla küsen genç bir adamdır. Hayalleri vardır; asla gerçekleşmeyeceğini düşündüğü bu hayallerin uktesi ve annesine yük olduğu fikrinin ağırlığıyla yaşamdan kopmaktadır. Temmuz ise idealleri doğrultusunda baba evinden ayrılan ve bu süreçte ayaklarının üzerinde durmak için çabalayan bir heykeltıraştır. Geçinebilmek amacıyla çocuk romanlarında çizerlik yapar ve mutlu bir ilişkisi de vardır. Her şey böylesine yolunda giderken kız arkadaşı tarafından terk edilmesi ve üstüne işten çıkarılması hayatını altüst eder. Temmuz ve İhsan'ın yolları hayatlarının böylesine karanlık bir döneminde kesişir ve bu tesadüf ikisinin de yeniden doğmasını sağlar.
Yerli sinemamızın sevilen ismi Çağan Irmak'ın son filmi olan yapımın senaryosu da Irmak'a ait. Filmin başrollerini Aras Bulut İynemli ve Deniz Celiloğlu paylaşırken, oyuncu kadrosunda göze çarpan diğer isimler Sumru Yavrucuk, Aslı Enver ve Gürkan Uygun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder