27 Ocak 2014 Pazartesi

Google'dan Eugène Viollet-le-Duc Doodle'ı

Google'dan Eugène Viollet-le-Duc Doodle'ı

Google, bugün Fransız mimar Eugène Viollet-le-Duc 'u 200. doğum günü nedeniyle doodle yaptı. Peki kim bu Eugène Viollet-le-Duc?

Bugün Google.com’u açanların karşısına Fransız mimar Eugène Viollet-le-Duc ‘un en çok tanınan restorasyon çalışması olan Pierrefonds Şatosu’nun Google logosu haliyle karşılaştılar.
Eugène Viollet-le-Duc kimdir?
27 Ocak 1814′te Paris’te doğan Fransız mimar ve teorisyen Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc restorasyon ve ortaçağ yorumuyla tasarlanmış yapılarıyla ünlüdür.
Paris’te doğan mimar Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc Gotik dönemi 19. yüzyılda yeniden canlandırmasıyla tanınır. İşlerinin birçoğu restorasyondar ibarettir ve bağımsız tasarımları döneminde tanınmamıştır.
Döneminin yükselen tasarım ekolü olan Beaux-Arts’a tamamiyle zıt çalışmalarda bulunmuş ve bu nedenle döneminin sanatçıları tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmiştir.
Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc, ABD’nin simgesi olan Özgürlük Anıtı’nın içini tasarlamak üzere işe alınmış ancak 17 Eylül 1879′da İsviçre’nin Lozan kentinde hayatını kaybederek projeyi tamamlayamamıştır.
Aramalar: Eugène Viollet-le-Duc Doodle, google, Google Doodle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder