9 Ocak 2014 Perşembe

Windows XP’nin Desteği 3 Ay Sonra Bitiyor

Windows XP’nin Desteği 3 Ay Sonra Bitiyor

Microsoft, 13 yıldır kesintisiz olarak desteklenen Windows XP işletim sisteminin resmi desteğini, 8 Nisan 2014’te sona erdirecek.

8 Nisan 2014 tarihinden itibaren güvenlik açıklarının kapatılmayacağını önemle vurgulayan Microsoft, bilgisayar korsanlarının bu tarihten sonra keşfettikleri güvenlik açıklarını sürekli olarak kullanabileceklerini hatırlattı.Microsoft uyarılarıyla yüzde 27'lere kadar düşürdüğü Windows XP kullanım oranını daha da azaltmak istiyor.
Microsoft Türkiye Windows Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş
“Windows XP çok başarılı bir işletim sistemi olmasına rağmen, eskiyen altyapısı güncel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor. 13 yıllık bir işletim sistemi platformuna yeni nesil ihtiyaçları karşılayacak fonksiyonlar veya yeni nesil tehditlerle mücadele edebilecek özellikler eklemek her zaman mümkün olmuyor. Geçtiğimiz Ekim ayında detaylarını paylaştığımız SIR raporu bu endişeleri net olarak ortaya koyan bulgular barındırıyor. Rapora göre Windows 8 kullanıcıları Windows XP kullanıcılarıyla yaklaşık aynı sayıda tehditle karşılaşmalarına rağmen, Windows XP ile çalışan bilgisayarların bu tehditlerden etkilenme riski 6 kat daha fazla. 8 Nisan 2014’te Windows XP’ye yönelik destek ve güncellemelerin sona ermesinin ardından, Windows XP kullanmaya devam eden kullanıcıların çağdaş yaşamın birçok yeniliğinden mahrum olmanın yanı sıra büyük bir riskle karşı karşıya kalacağını söylemek de yanlış olmaz.”
“Windows XP Kullanıcılarını Windows 8’e Bekliyoruz”
“Kullanıcılarımızın Windows XP’ye vereceğimiz desteğin sona ermesiyle karşı karşıya kalacakları riskleri ve çağdaş bir işletim sistemine geçmenin güvenlik konusundaki getirilerini doğru anlamalarını umuyoruz” diyen Onur Altıntaş, bu gerekçeyi şöyle açıkladı:
“Windows XP piyasaya çıktığında dünyada akıllı telefonların, tabletlerin, bulut bilişim ve büyük veri gibi kavramların adı bile geçmiyordu. Bugün sıkça karşılaştığımız siber saldırı tekniklerinin büyük çoğunluğu henüz keşfedilmemişti. Windows 8 ile gelen çağdaş yenilikler günümüz teknolojilerini çok daha verimli kullanmanın yanı sıra, güvenliği de büyük ölçüde endişe konusu olmaktan çıkarıyor. Tüm Windows XP kullanıcılarını bir an önce bu yeni nesil deneyimi yaşamaya davet ediyoruz.”
Aramalar: Windows XP,Microsoft,Windows XP Desteği,Windows XP Güncelleme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder